Testissä Kipukaupan paljasjalkakengät

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Anniinalle tuli
jalkaterään tanssitunneilta tulehdus, joka vaati jalkaterän lepuuttamista ja hyvää kantatukea. Paljasjalkatennareita tuli testailtua tanssiharrastusta varten monenlaisia ja fysioterapeutin ohjauksessa mietittiin tarkkaan, miten hyvin paljasjalkakenkien käyttö tässä tilanteessa onnistuisi. Raskassarjalaisena Anniina tarvitsee arjessa kenkiinsä hyvät ”jouset”, tätä paljasjalkakenkä ei tarjoa, joten nyt ei ollut optimaalinen aika totuttaa jalkaa paljasjalkatennareihin. Perus-salitreeniin paljasjalkakenkä on aina kuitenkin loistava valinta. Normaalisti mukana kulkee lättäpohjaiset kengät jalkaprässiä varten, lenkkarit alkulämmittelyyn ja maastavedoissa ja kyykyissä täytyy kengät riisua. Jokainen rankemmin mavea tai kyykkyä tehnyt tietää, että ihan heti sarjojen jälkeen ei tee mieli alkaa nyhtää kenkiä jalkaan. Paljasjalkatennareilla voi vetää mavet ja kyykätä, pitoa tulee jalkaterän aktivaation siitä häiriintymättä ja samoilla kengillä voi tehdä alkulämmittelyt kuntopyörällä, stepperillä, soutulaitteella tai juoksumatolla. Pitkää matkaa ei tottumaton paljasjalkakengillä hölkkäilisi, mutta sen pakollinen alkulämppä sujuu hyvin näillä. Anniinalla oli testissä Vaistoa Iloa-paljasjalkakengät.

Wilma on ottanut salille käyttöön Vapauta varpaat-paljasjalkakengät. Ennen salilla käytössä oli tavalliset lenkkarit. Paljasjalkakenkiä käyttämällä huomaa, kuinka jalkaterä joutuu paljon enemmän töihin treenin aikana. Erityisesti kyykätessä tasapainoa joutuu aluksi hakemaan hieman uudestaan. Pidemmällä ja säännöllisellä käytöllä paljasjalkakengät ovat salitreeniin varmasti oivalliset kengät. Voimakkaat tuet omaavat kengät saattavat jättää jalkaterän lihakset laiskoiksi, kun kenkä antaa kaiken tuen. Jotkut tykkäävät treenatessa vedellä sukkasillaan, mutta paljasjalkakengät ovat hyvä ratkaisu, mikäli salilla haluaisi jotain suojaa lattiaa vasten. Lisäksi kengistä saa tarvittavan tuen, jolloin jalat eivät lähde luisumaan alta.

Wilmalla lajitaustana on luistelu, jossa nilkat jäävät luistimen vahvasti tukiessa melko jäykiksi ja heikoiksi. Nilkkojen jäykkyyden huomaa vielä vuosienkin jälkeen kuntosalilla kyykätessä, kun tuntuu, että nilkoista kinnaa. Paljasjalkakenkien kanssa nilkan ja jalkaterän lihasten tulee tehdä paljon enemmän työtä, joka varmasti pitkällä aikavälillä vahvistaa näitä pieniä lihaksia.

Somepostaus (Instagramissa @fiiliksellafyssariksi) paljasjalkakengistä herätti kiinnostusta senioreissa. Seniorit käyttävät usein kotioloissa liukuestesukkia, koska tasapaino on heikentynyt ja liukastumisen vaara on korostunut. Suosittelisin senioreille Iloa-paljasjalkatennareiden kokeilemista arjessa, koska ne ovat erittäin hyvin hengittävät ja kevyet, sukkaa vastaavat, mutta toisin kuin sukilla, niillä voi käydä myös postilaatikolla. Ikääntyneelle on usein haastavaa pukea ja riisua kenkiä, paljasjalkakenkiä käyttämällä tämä tarve vähenee. Sukat kastuvat usein arjen askareissa, paljasjalkakenkien pohja taas on vedenpitävä. Paljasjalkakengissä jalkaterän lihakset aktivoituvat paremmin kuin kovemmalla pohjalla varustetuissa kengissä, tämä on tasapainon kannalta positiivinen asia.

Jokaiselle varmasti löytyy jonkinlainen käyttökohde paljasjalkakengille, onko se sitten kuntosalilla, ulkoillessa tai tavallisen arjen keskellä. Kyllähän jokainen nainen tietää, ettei sitä yksillä kengillä selviä!

Tilaa omasi täältä: Kipukauppa


~Wilma & Anniina

Kommentit

Suositut tekstit