Pienapuvälineet arjen avuksi

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Fasciapallo

Fascia on sidekudosverkko, jota löytyy kaikkialta elimistöstämme. Fascia sitoo kehon osia ja rakenteita toisiinsa antaen niille muodon ja sen avulla tuotetaan kehon läpi kulkevia liikkeitä. Fasciaongelmat voivat pitkittyessään aiheuttaa ongelmia laajalti ympäri kehoa esimerkiksi erilaisina polvi- ja lonkkavaivoina tai nilkan liikkuvuusrajoitteina. Fasciapallon avulla päästään käsiksi syvälle haluttuihin lihaksiin, etenkin pienempien lihasryhmien alueille. Fasciapalloa voidaan käyttää muun muassa palautumiseen, lihaskalvojen hoitoon sekä triggeripisteiden käsittelyyn. 

Kuminauha

Kumppari, se fyssarin paras kaveri. Joku opettaja taisi joskus kertoa häntä sairaalassa kutsuttavan kuminauha-akaksi. Näillä kumppareilla tullaan vielä postaamaan treenivinkkejä @fiiliksellafyssariksi Instagram-tilille. 

Selkäkaari

Onko sulla ollut ikinä käytössä piikkimattoa? Piikkimatto oli aikoinaan aika hitti tuote ja suosittu joululahja. Sitä käytettiin esimerkiksi rentouttamaan selkää telkkaria katsellessa iltaisin. Selkäkaaresta voidaan varmasti saada samantyylistä helpotusta. Selkäkaari on kaareva, jolloin se tukee hieman selän luonnollista kaarta ja siinä on eri kokoisia nystyröitä/piikkejä. Selkäkaari on ollut Wilmalla kokeilussa säännöllisen epäsäännöllisesti. Selkäkaaren saa asetettua itselle sopivaan kaarevuuteen, jossa voi päivän aikana mukavasti makoilla 1015 minuuttia.

Leipuri

Kun Anniina vei ensimmäisen poikaystävän näytille vanhempiensa luokse vuonna 1997, Anniinan äiti neuvoi poikaystävää taikapisteestä, joka Anniinalta löytyy. Tämä taikapiste sijaitsee ohimolohkossa ja toimii tänä päivänäkin täydellisesti. Kun Anniinaa silittelee korvan takaa, Anniina nukahtaa, aina. 

Leipuri ei yllätykseksemme laita hiuksia solmuun. Se on ihana mm. päänahan hieronnassa käytettävä laite. Netti on pullollaan kissavideoita, joissa kissa nauttii hieronnasta leipurin kaltaisella laitteella. 

Kipeytyneeseen jalkapohjan jänteeseen leipuri tuntui myös tosi hyvältä. Lasten hierontaan leipuri on sopivan hellä. Siinä missä psykofyysisessä fysioterapiassa käytetään nystyräpalloja, leipuri olisi oivallinen apuväline.

Leipuri on lasten, kissojen ja Anniinoiden lemppari. 

GuaSha

Guasha on ollut trendinä kauneus- ja hyvinvointivaikuttajien somessa jo useamman vuoden. Otimme guashat testiin, sillä ajatuksella, että kosketus on tutkitusti ihmiselle hyväksi ja olisi mielenkiintoista testata miten guashalla voisi vaikuttaa edellä mainittuihin fascia-rakenteisiin kasvoissa. 

Koulu- ja työstressi tuntuu usein juuri kasvojen alueella, minne guasha-kiveä suositellaan käytettäväksi. Jos kasvojen lihaskireyksiin voidaan vaikuttaa hieronnalla ja/tai liikeharjoitteilla, se voi parhaimmillaan auttaa päänsärkyyn ja lisätä yleistä vireystilaa ja psykofyysisesti auttaa jopa ahdistusta hellittäen. 

Anniinalla on työn alla leukanivelen toimintahäiriöihin liittyvä opinnäytetyö. Kasvojen ja pään lihakset, leukanivelet, kolmoishermon toiminta ja syyseuraus suhteet purentaelimistön ongelmista niska-hartiaseudun kiputiloihin tulee olemaan erityisen mielenkiinnon alla seuraavan vuoden ajan ja taatusti tulee guasha-hieronnan mahdollisia vaikutuksiakin pohdittua syvällisemmin. Vielä ei riitä tietämys puoltamaan tämän tieteellistä tehokkuutta, mutta hemmottelu ei koskaan voi pahaksi olla kiireen keskellä. Rentouttava hetki selällään, kun kasvoja hellästi hierotaan, on taatusti mukavaa.

Tilaa omasi täältä: Kipukauppa

~Anniina ja Wilma

Kommentit

Suositut tekstit