Ensiapukurssi

Meillä on tällä hetkellä opinnoissa meneillään ensiapukurssi. Päästiin tänään harjoittelemaan muun muassa paineluelvytystä, tukehtuneen auttamista ja hukkuneen elvytystä. Tän päivän tunti oli mun mielestä todella mieluinen ja kiinnostava. Paljon on kuitenkin muistettavaa eri ensiaputilanteissa ja oikeassa hätätilanteessa tilanne olisi kuitenkin todella erilainen. Näitä taitoja on erittäin tärkeää säännöllisesti harjoittaa, jotta tositilanteessa löytyisi enemmän itsevarmuutta ja uskallusta toimia. Pääsemme vielä harjoittelemaan erillisenä rastipäivänä erilaisia auttamistilanteita itse kehittämillämme rasteilla.

Alle 1-vuotiaan elvytys

Yleensä yksi ihminen jaksaa elvyttää kerrallaan keskimäärin 2 minuuttia, mikä vaikuttaa aika lyhyeltä ajalta, mutta tänään kyllä pääsi toteamaan, että tehdessä se tuntuu todella pitkältä ajalta. Pistät kaverin vieressä laulamaan "staying alive" niin rytmin jaksaa pitää koko kahden minuutin ajan! Puhalluksia ei päästy harjoittelemaan koronan takia, mutta puhallusvoimakkuutta katsottiin kuitenkin yhdessä. Painalluksista saatiin myös reaaliaikaista palautetta tabletin ja muiden laitteiden kautta (painaako liian hiljaa, palautuuko rintakehä tarpeeksi yms.) Loppuun suoritettiin vielä aikuisen elvytysnäyttö, jonka opettaja arvioi. Saatiin Anniinan kanssa molemmat suoritettua näyttö kiitettävästi :)

Tabletista tulkittiin mm. rintakehän palautuminen, painallussyvyys ja keskimääräinen painallustahti

Näiden lisäksi kokeiltiin painesiteen laittamista, murtumien tukemista ja sokissa olevan kapalointia huovilla (en suosittelisi ahtaanpaikankammoisille).

Anniinan kapalointinäyte

~Wilma

Kommentit

  1. Hienoa työtä ja tärkeää oppia. Kapalointikin näyttää hyvältä. Onnittelut kiitettävistä suorituksista!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit