Urasuunnittelu



Meidän opinnoissamme tulee ensimmäiset harjoittelut vastaan jo ensi keväänä. Nyt on aika panostaa oman ansioluettelon rakentamiseen. Opintojen aikana voi hyvin luoda portfoliota vaikkei varsinaista työkokemusta vielä olisikaan. Moni kouluprojekti voi hyvinkin olla tulevan työnantajan mielestä mielenkiintoinen, osaamista karttuu tekemisen kautta. Fysioterapeuttiopinnoissa me harvoin istumme vain kuunteluoppilaina, projektityöskentely opettaa meitä aitoon työelämään, vaikka emme ehkä jokaisen projektin funktiota sellaisena ymmärräkään. 

Suoritin opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen kurssia varten "someta duuniin" opinnot verkossa https://sometaduuniin.fi/opinnot/ Kurssi oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kokonaisuus nykyaikaiseen työnhakuun ja työelämän tarpeisiin. Itse käytän suhteellisen aktiivisesti sosiaalista mediaa, mutta "someta duuniin"- kurssin kautta ymmärsin paremmin kuinka some-osaamista ja näkyvyyttä voisi hyödyntää.


Kun perehdyin kurssin kautta mm. visuaalisiin ansioluetteloihin ja videoihin ja kotisivuihin työnhakuvälineenä, alkoi vanhanaikainen jäykkä virkamiehen ansioluetteloni hävettää. Edelleen varmasti käyttäisin vanhaa ansioluetteloani jos virkaa haen, mutta visuaalinen ansioluettelo varmasti tulee käyttöön kun haen yksityisen sektorin työpaikkoja. 





Kommentit

Suositut tekstit