Moderni tapa opiskella

 

Laureassa luentoja pidetään hyvin moderneilla tekniikoilla, olemme pitäneet erilaisia keskutelupiirejä, oppineet legoilla rakennellen, teemme videoista liikeanalyysejä, tarkkailemme kun lapset leikkivät ja heittelevät kuperkeikkoja. Oppitunnit pidetään usein jumppasalissa tai luokkahuoneissa missä voi istua jumppapallon päällä, etäluennoilla kehoitetaan lähtemään lenkille kuulokkeet korvilla ja jokaisella pitkällä luennolla vedetään taukojumppaa usein jotenkin luennon aiheeseen integroidusti.

Laurea amk:n opetuksen kulmakiviä on Learning by Developing. LbD-mallissa opettaja ohjaa ja antaa kehittävää palautetta näin tukien opiskelijaa ammatillisessa kasvussa (Laurea 2021, LbD eli kehittämispohjainen oppiminen).

Pienemmässä mittakaavassa LbD toteutuu parhaimmillaan jokaisella luennolla dialogisen oppimisen kautta. Opiskelija ja luennoitsija vaihtavat ajatuksia luennon aikana ja loppukeskustelussa. Parhaimmillaan myös luennoitsija saa uudenlaisia näkökulmia ja ajatuksia asiaan, joka on luennon aiheena. Luennoitsijat ovat  inhimillisiä tasavertaisia työyhteisön jäseniä jotka alansa ammattilaisina ja pedagogeina nauttivat työstään ja inspiroituvat muuttuvan yhteiskunnan ja uusien sukupolvien tuomasta tuoreesta ajattelumaailmasta. Dialoginen pedagogiikka muistuttaakin enemmän mentorointia.  

Luennolla, jossa luennoitsija on alansa ammattilainen ja omaa niin teoreettista kuin kokemusperäistäkin tietoa, on aina ilo istua. Laureassa opettajat ovat usein itse fysioterapeutteja ja pitkän linjan ammattilaisia. Täällä on aidosti kivaa opiskella.



Kommentit

Suositut tekstit