Koulukorona


Kuinka selvitä koronakaranteenista täysipäisenä tai edes ennallaan?

Viime viikolla korona riehui rinnakkaisluokalla ja meillehän se nyt eksyi. 

Testitulosten odottelu

Luokkalaisella korona, pitäs varmaan mennä testiin. Mitä jos mullekin tulee positiivinen? Olis hirveesti töitä ja muuta suunnitelmaa enkä nyt millään pysty olemaan neljän seinän sisällä jumissa. Ketäköhän mä oon altistaunut jos saankin positiivisen. Hirvee stressi ja ahdistus iskee. Yritä nyt sunnuntaina ainoana vapaapäivänä lukea tiistain tenttiin. Onkohan tää kurkkukipu normaali? Nyt kyllä vähän särkee päätä, eiks ne ollu molemmat koronan oireita? Altistumisen pelossa alkaa etsiä itsestään erilaisia oireita. Kaveri sai jo negatiivisen tuloksen, vaikka mä kävin testeissä monta tuntia aikaisemmin. Kestääköhän positiivisessa tuloksessa kauemmin tulla? Miksei mun koronavilkku hälytä, kun muilla se hälytti jo monta tuntia sitten. Tuleekohan jotain soittoa? Mulla on kaksi rokotusta niin en vissiin oo karanteenissa?

Meillä kaikilla meni aikalailla koko sunnuntai stressatessa mahdollista positiivista tulosta, tulokset tulivat vasta kahdelta yöllä, joten yöunetkin kärsi pahasti. Yhdellä piti olla maanantaina töitä, mutta edes negatiivinen kotitesti ei riittänyt rauhoittamaan kurkun ollessa kipeä. Kyllä sitä varmaan on kaikki ajatellut, että jossain vaiheessa se sairastuminen osuu omalle kohdalle, mutta ei sitä millään pysty ennakoimaan miten sitä oikeesti reagoi, kun on altistunut. 

-Wilma

Digiajan siunaus

Mitä jos Korona olisi napsahtanut 80-luvulla. Emme olisi kyenneet hallitsemaan sitä tietenkään näin hyvin kuin nyt, mutta jos ajatellaan ihan arkipäivää, niin miten olisi pärjätty ilman nettiä ja Zoomia, Teamssia ja Googlemeettiä?! 
Meillä oli tiistaina tentti, johon kaikki oli ajatelleet lukea viikonloppuna. Oli ollut puhetta, että tavataan la ja su ja otetaan homma haltuun. Noh, siinä menikin sitten viikonloppu koronatesteissä juostessa ja tuloksia odotellessa. Maanantaina otettiin google meet auki ja alettiin työstää tenttimatskua yhdessä. Opettajat oli käskeneet silmäillä koealueen läpi, niin ajattelimme, että neljä silmäparia silmäilee paremmin. Keskusteltiin tenttialue läpi, ja hyvä niin, koska tentti olikin etänä ja yllättäen ryhmätenttinä. Onneksi oltiin tajunnanvirtaa jo harjoiteltu. 
Välillä katsotaan Epun koneelta heijastettuna kaikille patologin videoita polven rakenteista, välillä vaan jauhetaan paskaa ja hajoillaan yhdessä ahdistukselle, kun ei pääse salille/lenkille/treeneihin/kauppaan you name it. 
Homma toimii etänäkin, onneksi meillä on tämä ryhmä hulluksi tulisin ilman näitä.

-Anniina

Karanteenihajoilut

Voinko nyt lähteä minnekään? Kuka käy kaupassa? Voinko käydä valmentamassa? Kuka kertoo kun karanteeni loppuu? Näitä kysymyksiä on saanut tässä edellisen viikon aikana pyöritellä. Vastauksia on haettu netistä ja soittopyyntöjä jätetty milloin minnekin. Samalla pitäisi pitää pakka kasassa ja jatkaa opiskelua etänä. Ainoa varma tieto tällä hetkellä on se, ettei meidän ryhmällä ole tällä viikolla koululle asiaa.

Etäluennot, etäopintopiirit, etätentit… Kyllä tää tästä. Posin kautta!

-Eppu

Essin Korona(k)riisi









- annos riisiä

- n. 50g pieniä pakastevihanneksia

(- pinaattia)

- 2 kananmunaa

- soijakastiketta

- vähän srirachaa

- grillimaustetta

- öljyä paistamiseen

 

paista kaikki


-Essi


Kommentit

Suositut tekstit