Etäopiskelu



Meillä on ollut onni opiskella lähes kokoajan kampuksella. Oikeita luentoja, aitoa dialogisuutta, ryhmätöitä, keskustelua, liikettä ja sen analysointia, vierailevia luennoitsijoita jne… Nyt ollaan saatu hetki maistaa myös etäopintoja kun joku opettajista oli altistunut koronalle, jo viikossa alkaa olla ikävä lähiopetusta! Palpointi etänä ei vaan toimi. Fysioterapian opetus ylipäätään etänä olisi hyvin erikoista vaikka kuulemma siitäkin on viimevuosina selvitty.


Asiakkaan kohtaaminen on niin iso osa ammattiosaamista, että läsnäoloa on aidosti harjoiteltava. Olen ihmetellyt vierestä miten sosionomit opiskelevat etänä lähes sataprosenttisesti… sosionomit! Toivottavasti maailma nytkähtää takaisin raiteilleen ennenkuin meillä on vuosikurssillisia palvelualojen ja sote-alan ammattilaisia keiden koulutukseen ei ole harjotteluita enempää sisältynyt ihmiskontakteja. Monet taisivat jäädä jopa ilman harjoittelupaikkaakin koronan vuoksi, kasvaako heistä sitten taitavia digi-klinikoiden ammattilaisia, sille taatusti on jatkossa tilausta! 


Itse olen istunut työkseni mikroskoopin takana vuosia, lähdin opiskelemaan nimenomaan koska haluan tehdä töitä ihmisten parissa. Jos maailma jatkaa tätä vauhtia hulluuttaan, jos ihmiset eristetään toisistaan jatkossakin ja joudun pitämään etävastaanottoja Zoomissa työkseni, otan käyttöön plan C:n -> lähden kasvattamaan lampaita lappiin.




Kommentit

  1. Hyvät perustelut. Hyvä alanvalinta. Menestystä ja jaksamista!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit