Senioripakuilua

 

Meistä kaksi on syksyn myötä päässyt oman ryhmänsä kesken suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan senioripaku-hankkeen toimintaa Itä-Helsingin alueella. Koulussa tämä on toteutettu projektinhallinnan ja viestinnän opintojaksolla. Anniinan ja Essin lisäksi ryhmään kuului kolme muuta opiskelijaa meistä fyssariopiskelijoista. Hanketta toteuttivat syksyllä myös toiset opiskelijaryhmät Metropolian ammattikorkeakoulusta, Laurea-ammattikorkeakoulusta sekä Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Fyssariopiskelijoiden ohella hankkeessa toimivat geronomiopiskelijat ja liikunnanohjaajaopiskelijat. 

Mikä on senioripaku?

Senioripaku on osa seniorit tikissä-hanketta, jonka tarkoituksena on luoda terveyttä edistäviä palveluja ja ohjausta +65-vuotiaille Metropolian ammattikorkeakoulun, Haaga-Helian ammattikorkeakoulun ja Laurean ammattikorkeakoulun toimesta. Senioripaku on hankkeen luoma konsepti, joka tuo palveluja lähemmäs ja tavoitettavaksi pääkaupunkiseudun syrjäisimmillekin alueille. Ikääntyneille tarvitaan lisää fyysistä toimintakykyä edistäviä palveluja, joihin voi lähteä matalalla kynnyksellä. Myös sosiaalisia kanssakäymisiä kaivataan pitkien koronavuosien jälkeen enemmän kuin koskaan.

Syksyn saavutukset

Syksyn 2021 osalta pysäkit ovat nyt ohi. Kokonaisuudessaan syksyllä onnistuttiin hankkimaan arvokasta tietoa senioripakun jatkoa varten sekä sen tarpeellisuudesta. Oli hienoa päästä hankkeeseen mukaan järjestämään koko konseptin ensimmäiset kaksi pysäkkiä oman ryhmämme kanssa. Myöhemmin lokakuussa järjestimme vielä kolmannen pysäkin. Saimme hyvää kokemusta yhteistyöstä oman tiimimme sekä hankkeen johtoryhmän kanssa. Omalla toiminnallamme pääsimme vaikuttamaan senioripakun toimintaan, pysäkkien sisältöihin ja tietenkin innostamaan senioreita lähtemään mukaan toimintaan. 

Mun suosikkipysäkki

Oma henkilökohtainen suosikkini oli ehdottomasti back to sixties -pysäkki, jolla pidimme keppijumppaa ja kahvittelua 60-luvun musiikki taustalla. Osallistujia oli vain muutama, mutta saimme paljon positiivista palautetta ja kiitoksia heiltä. Pieni vesisadekaan ei haitannut, vaan jäimme vielä tapahtuman jälkeenkin juttelemaan osallistujien kanssa pienen katoksen alle. 

Sennupakun jatkosta

Pysäkkejä toteutettiin monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä ja sisällöstään ne olivat sellaisia, että osallistumaan pystyi hyvin vaihtelevilla toimintakyvyillä. Pysäkkejä järjestettiin esimerkiksi muistisairaiden palvelutalolla, urheilukentillä ja kuntoportailla. 

Toivon, että senioripaku toimii jatkossakin monipuolisesti niin, että osallistuminen on mahdollista ja mukavaa oli toimintakyky sitten millä tasolla tahansa. Tekemistä olisi hyvä saada kaikille istumakuntoisesta aina urheilullisempaankin senioriin saakka. Musiikki ja kahvitus olivat selkeitä hittejä osallistujien keskuudessa ja toivoisin myös niiden jatkuvan tulevaisuudessa osana pysäkkejä. 

Talvella 2022 pakun on määrä lähteä taas liikkeelle uusien opiskelijoiden voimin!

~Essi

Senioripakun löydät myös täältä:

Kommentit

Suositut tekstit