Entä kuka on Nasu?

 

Nasu on joulukuussa 8-vuotiaaksi kääntyvä espanjanvesikoira narttu. Se on tullut mun kanssa Haminasta Espooseen syksyllä. Nasu käy välillä koululla mukana ja näkyy varmasti täällä blogissa sekä myös instagramin puolella. Nasun tehtävänä on laskea verenpainetta opiskelujen aikana. Nasu tökkää nenällä jalkaa rapsutuksien toivossa keskeyttäen rasittavan aivotyön sekä helpottaen näin opiskelijoiden hyvinvointia ja lievittäen tuskaa.


Nasun luonne on uusia ihmisiä kohtaan varautunut mutta seuraavilla vinkeillä voit päästä Nasun suosioon: 

- Nasu tykkää banaaneista.
- Nasu tykkää omenoista.
- Nasu tykkää pienistä palloista, jotka joustavat hyvin leukojen välissä.
- Nasu arvostaa pehmeitä nukkumispaikkoja ja hakeutuu usein karvamatoille tai sohvan ja tyynyjen päälle nukkumaan.

 Nasu on yksi useista syistä, jonka vuoksi olen hakeutunut opiskelemaan fysioterapiaa. Nasun vasemman takajalan polven eturistiside (ligament cruciatum anterius) vaurioitui pahasti kesällä 2020. Leikkauksessa tibian harjannetta siirrettiin eteenpäin, jonka ansiosta Nasu pärjää nyt ilman eturistisidettä. Juu, koirille pystytään tekemään kaikenlaista hienoa, mitä ihmisille ei voida tehdä.

Leikkauksesta toipuminen ja jalan kuntouttaminen oli monen kuukauden pituinen vaikea prosessi, josta olin yksin vastuussa pienellä avustuksella. Nasun matkasta löytyy lisää mun yksityisestä instagramista: essi_mirella 

Eläinfyssariksi opiskeleminen olisikin mun ihan ykköshaave ammatillisessa mielessä, vaikka ihmisen fysioterapia on kiinnostavaa myös!

~Essi

Kommentit

Suositut tekstit